Отвори врати първият в България. В него ще се осъществява социална

...
Отвори врати първият в България. В него ще се осъществява социална
Коментари Харесай

Откриха социален църковен център за 30 деца в риск

Отвори порти първият в България.  В него ще се реализира обществена рехабилитация и интеграция на деца. Центърът носи името " Свети Йоан Рилски " и се намира в село Горна Малина в двора на храм " Успение Богородично ". Капацитеът му е за 30 консуматори.  Социалният център ще работи с деца и младежи с увреждания или в риск освен от община Горна Малина, само че и прилежащи обитаеми места.
" В началото беше доста мъчно, към момента срещаме скептици, само че Божията майка ни сподели пътя. Намираме се във време, в което всичко е доста комплицирано, обезличаваме доста от нещата, само че в църквата не се тормозим да споделяме истината. Голяма е освен насладата ни, само че и отговорността, тъй като вършим всичко с отговорност към Бога. Ще работим за това, да бъдем за наслада на църквата ни и в интерес на всички хора, които тук да намират живот, берекет, Божия благосклонност, излекуване от всички духовни и телесни недъзи. Тук ще се лекуват душите и да се рехабилитират телата ", съобщи настоятелят на свещеноиконом Серафим Янев, който е измежду основателите на плана.
 Започва построяването на обществен център от фамилен вид във Враца Започва построяването на обществен център от фамилен вид във Враца
Първа копка на Център за настаняване от фамилен вид направиха във Враца зам. министърът на обществената политика Зорница Русинова, кметът...
" Смисълът, който влагаме, е разглеждане на духовното и телесното здраве дружно. Това, с което експертите не могат да оказват помощ, Бог може ", добави той. " Това са положителни и потребни инициативи. Изключително се веселя, че пристигна време църквата да гради нещо свое и да кани народа, да се реализира освен духовното израстване, само че и обществено ", сподели Епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.
" Можем да го назовем този център и място за великодушие, тъй като тук хората ще намират тъкмо това. Радвам се, че имахме опцията да подкрепим този план, тъй като моето разбиране е, че църквата има роля в обществената активност ", разяснява Деница Сачева - министър на труда и обществената политика.
Кметът на Горна Малина инженер Ангел Жиланов съобщи, че центърът ще даде спомагателна стойност на обществените услуги в общината. " По този метод се подвига доста високо летвата и имам вяра, че ще откри своето предопределение и ще промени света на всички деца, които се допрян до него ", добави той.
С разкриването на услугата църквата се връща към обществената си роля за подкрепяне на нуждаещите се.  Средствата за построяването на Центъра са обезпечени по европейска стратегия и лично финансиране. Лентата прерязаха Негово Преосвещенство Белоградчишкия свещеник Поликарп - викарий на Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Деница Сачева - министър на труда и обществената политика, лекар Елеонора Лилова - ръководител на Държавна организация за протекция на детето (ДАЗД) и кметът на община Горна Малина инженер Ангел Жиланов.
 ЧЕЗ пое сметките за ток и обезпечи енергийно ефикасни електроуреди на фамилии с деца в риск ЧЕЗ пое сметките за ток и обезпечи енергийно ефикасни електроуреди на фамилии с деца в риск
ЧЕЗ в България и „ Надежда и домове за децата – клон България “ стартираха през май т.г. „ Заедно можем всичко&...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР